Dynamika padów SPD-S

Elektryczne zestawy perkusyjne (E-drums) - ich główne elementy i osprzęt

Dynamika padów SPD-S

Postprzez Dzwonek » 08 Lip 2009 10:52

Witam.
Kupiłem używany i nie wiem czy coś jest już mocno "zużyte", czy ten typ tak po prostu ma. O ile na padach 1-3 jeszcze jest znośnie, tak na pozostałych (dużych kwadratowych) dynamiki prawie nie ma.

pozdr
pozdrowienia :)
Dzwonek
Daje radę
Daje radę

Miejscowość: Bieszczady

Dynamika padów SPD-S

Reklama

Reklama

Postprzez kubamajer » 15 Lip 2009 22:22

Zależy co rozumiesz przez "prawie" ;).

To jest tak, że nie należy traktować tego urządzenia jako instrumentu do wygrywania subtelnych niuansów na jednym padzie, bo pad w SPD-S nigdy nie dorówna padowi siatkowemu z powodów konstrukcyjnych.

Jakkolwiek, dynamikę powinny jednak mieć wyraźną.
Bardzo dawno już nie używałem SPDS'a i nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że możesz mieć ustawioną tak dynamikę na tamtych padach, bo jest regulowana i można zdaje się całkiem wyłączyć, więc może takie ustawienie odziedziczyłeś po poprzednim właścicielu?

Pozdrawiam
Kuba
Gdyby 5 lat temu ktoś mi powiedział, że będę miał sklep dla zwierzaków,
albo że na poważnie wciągnie mnie tworzenie stron internetowych to bym mu nie uwierzył. Coraz ciekawsze to życie
kubamajer
Site Admin
Site Admin

Miejscowość: nadal Warszawa

Postprzez Dzwonek » 16 Lip 2009 12:25

Dynamika jest włączona, regulacja tam jest? Znalazłem tylko parametr dynamic attack innych związanych z dynamiką nie ma (oprócz wejść trigger, tam jest to rozwiązane lepiej).
Na niuansach mi nie zależy, na padach mniejszych jest wyraźnie lepiej i chciałbym mieć podobnie pozostałych, a tam jest kiepsko. Sampler ma u mnie 2 przeznaczenia: Fx i loopy, więc z powodu niewygrywania wszystkiego na werblu cierpiał nie będę, więc luz. Dopytuję z czystej ciekawości, bo pierwsze wrażenie jest takie że pady są mocno wypukane i się po prostu zużyły.

pozdr i dzięki za odp
pozdrowienia :)
Dzwonek
Daje radę
Daje radę

Miejscowość: Bieszczady

Wróć do Pady, Triggery, Moduły

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników