Problem z Samplami

Jak programować perkusję? Po prostu zapytaj..

Problem z Samplami

Postprzez drumpiter » 28 Sty 2007 13:56

Czesc Jestem tutaj nowy. Krotko sie przedsatwie gram na bebnach juz troche czasu i zainteresowaly mnie rozne loopy, sample rozne brzmienia ale caly czas zeby wykorzystywac je do zywych bebnow. Gram na pianinie i mam wlasne kompozycje ktore robie w Cubase SX3. Za bardzo nie podobaja mi sie brzmienia perkusj w cubase i sciagnolem ze stronki sample bebnow i nie wiem jak z nim korzystac. Dlatego mam pytanie jak robic wlasne bebny z samlow! Sciagnolem te proki z tego forum to zajmuje jakies 128 MB GSCW DRUMS Library Vol.1 Ale nie wiem jak moge je wykorzystac w cubase?
drumpiter
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 27 Sty 2007 21:31

Problem z Samplami

Reklama

Reklama
 

Postprzez kubamajer » 28 Sty 2007 17:13

Witam

Drumpiter, do tych sampli są też presety umożliwiające użycie ich w różnych samplerach vsti i nie tylko. Odpalasz taki sampler w Cubase, ładujesz preset z bębnami i programujesz partię bębnów na tracku midi.. Tak to można najkrócej opisać ;).

pozdr
Kuba
kubamajer
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 187
Rejestracja: 09 Maj 2005 23:18
Miejscowość: nadal Warszawa

Postprzez drumpiter » 28 Sty 2007 23:31

Dzieki wielkie! A gdzie moge sciagnac ten preset?
drumpiter
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 27 Sty 2007 21:31

Postprzez kubamajer » 28 Sty 2007 23:36

Stąd, skąd sciagnąłeś sample :).

pozdr
Kuba
kubamajer
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 187
Rejestracja: 09 Maj 2005 23:18
Miejscowość: nadal Warszawa

Postprzez drumpiter » 29 Sty 2007 11:34

Czesc
Sciagnolem te presety i nie wiem co dalej nie wiem jak z tego korzystac?
drumpiter
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 27 Sty 2007 21:31

Postprzez kubamajer » 30 Sty 2007 00:37

Ech.. :)
Odpalasz w Cubase "jakiś sampler*", tworzysz track midi, przyprzadkowujesz ten track do "jakiegoś samplera". Do niego z kolei ładujesz preset na "jakiś sampler".
Hm..tego, nnoo nie wiem jak można prościej wytłumaczyć :roll:

*) "jakiś sampler", czyli ten który masz i do którego masz presety tych bębnów.

pozdr
Kuba
kubamajer
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 187
Rejestracja: 09 Maj 2005 23:18
Miejscowość: nadal Warszawa

Postprzez drumpiter » 31 Sty 2007 23:21

Czesc
Ok juz wszstko gra tak jak nalezy! Dostalem od kumpla haliona i wszystko teraz chodzi super!
Pozdro
drumpiter
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 27 Sty 2007 21:31

Postprzez drumpiter » 02 Lut 2007 12:34

A jak nie wszystko! Laduje swoje sample robie wlasny instrument. Ale w sumie to nie jest konieczne bo najlepiej by bylo zaladowac instrumen a wiec robie to ale chyba mapowanie w drum map jest inne! Nie wiem jak to zmienic?
drumpiter
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 27 Sty 2007 21:31

Postprzez kubamajer » 02 Lut 2007 16:31

drumpiter napisał(a):Czesc
(...)Dostalem od kumpla haliona i wszystko teraz chodzi super!
Pozdro
Hm.. myślałem, że programy się kupuje. Na wszelki wypadek podaję Ci pewien link: Co wolno, a czego nie tolerujemy..
Kuba
kubamajer
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 187
Rejestracja: 09 Maj 2005 23:18
Miejscowość: nadal Warszawa


Wróć do Programowanie Bębnów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

cron