Jak dobrze zapisać traki bębnów

Jak programować perkusję? Po prostu zapytaj..

Jak dobrze zapisać traki bębnów

Postprzez ukaszinio » 22 Cze 2011 11:49

Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Działam w domu na Adobe audition 3.0 i tam programuję bębny korzystając z Superior drummer 2.0 + Metal Foundry
teraz pytanie:
jak już skończę układankę i chce zapisać perkę na ścieżki Wav to najlepiej mikser w SD2 zresetować i wyłączyć wszelkie efekty ? wtedy bębny brzmią jak żywe
i chyba wtedy obróbka wygląda tak jak żywych nagranych w studio? chyba że się mylę.. z góry dzięki za podpowiedz wszelkie porady mile widziane jestem gitarzystą a nie bębniarzem :) pozdrawiam
ukaszinio
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 20 Cze 2011 10:32

Jak dobrze zapisać traki bębnów

Reklama

Reklama
 

Re: Jak dobrze zapisać traki bębnów

Postprzez kubamajer » 27 Cze 2011 16:12

Witaj Ukasznio

Jak ja dawno nie zaglądałem do Superior drummera :P. Metal Foundry to świetna biblioteka.
Słuchaj, generalnie to masz tam panel eksportu gdzie konfigurujesz sobie szczegóły dotyczące tracków, cenną funkcją jest możliwość odseparowania czyneli od reszty na śladzie overheadów. Co do miksera, to w życiu nie używałem eksportu przez mikser (tylko czyste tracki), ale zdaje się że można to zrobić. W każdym razie do eksportu czystych śladów nie jest konieczne wyłączanie efektów i resetowanie miksera. Po prostu domyślnie są eksportowane czyste ślady, a dopiero po włączeniu opcji "po mikserze" masz eksport z efektami. O ile pamiętam to jest tylko brany pod uwagę "gain" przy eksporcie czystych śladów.

Pozdrawiam
kubamajer
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 187
Rejestracja: 09 Maj 2005 23:18
Miejscowość: nadal Warszawa

Re: Jak dobrze zapisać traki bębnów

Postprzez ukaszinio » 28 Cze 2011 09:47

Dzięki Kuba. Wiesz co ja nie zbyt wiem o co chodzi z tym exportem robię to w ten sposób że w mikserze SD2 daję solo track np. werbel ( 4 mikrofony) i w Adobe audition robię mixdown i zapisuje i wav samego werbla. I tak pokolei...:) A możesz mi napisać jak pogrupować mikrofony i które instrumenty dokładnie odseparować od siebie przy zapisie na osobne traki? (muzyka cięższa) Będę mega wdzięczny .. pozdrawiam Ł.
ukaszinio
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 20 Cze 2011 10:32


Wróć do Programowanie Bębnów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

cron