Witam wszystkich po wakacjach i urlopach !
Nie wiem czy dobrze trafiłem z działem. Mam nadzieję że tak.
Mam kilka pytań dlatego wszystko pociągnę w jednym temacie.
1. Co polecalibyście do domowego studia nagrań - rejestrator twardodyskowy z nowszych modeli czy peceta. (myślę że odpowiedź znam ale niech wypowiedzą się fachowcy obeznani w temacie) - jeżeli można to proszę o jakieś uzasadnienie. Stanąłem przed dylematem co wybrać. Ponad 10 lat obsługuję systemy wewnętrzne syntezatorów klawiszowych. Każdy z nich pracuje na podobnej zasadzie jeżeli chodzi o nagrywanie itp. i myślę że radzę sobie z tym ale chciałbym być niezależny od danego klawisza i jego możliwości pamięciowych i sprzętowych. Pół roku temu kupiłem kartę EMU 0404 i zraziłem się strasznie do kompa. Zainstalowałem ją i program CUBASE LE. Chciałem nagrywać z klawisza na tracki w w/w. Raz nagrał raz nienagrywał raz w połowie nagrywania urwał. Sterowniki do karty jakiś pajac napisał - może pomylił z lodówką USB ale nie do tej karty. Patch MIx też zakręcony.
Zacząłem od buntu maszyn i szybko sprzedałem kartę i zostałem dalej przy klawiszach - a teraz na etapie kombinowania. Po odpowiedziach na pytanie nr.1 będę zadawał kolejne.
Pozdrawiam - i proszę o bezstronność