JAK UZYSKAć BRZMIENIE

Nasze Muzyczne Blaszaki

JAK UZYSKAć BRZMIENIE

Postprzez kotor » 26 Lis 2007 03:40

Witam !
Coś cichutko na tym forum się zrobiło - mam wrażenie że pozostałem ja i "WIELKI BRAT" :(
ale do rzeczy.
Potrzebuję do kilku produkcji na zamówienie brzmienia bębnów elektronicznych z lat 80-tych dla rozjaśnienia kilka przykładów ( Modern Talking,italo disco,coś a'la kombi w dawnych latach tylko bardziej rasowe, Bonnie Tyler-utwór "I need a hero" i ten ostatni przykład najbardziej odpowiadający brzmieniu przez cały numer te bębny chodzą) w przypadku braku tego utworu wyślę na maila.
Proszę o porady z jakiej maszyny virtualnej mogę uzyskać takie brzmienie,ewentualnie ktoś się może spotkał z takimi samplami - o modułach simmons-a do bębnów wiem, chociaż było też kilka różnych modeli.A może ktoś takie posiada.
Za każdą poradę serdeczne dzięki.
Pozdrawiam
mój sprzęt:
Roland TD-6+zestaw gumowy podstawowy
Yamaha MO 6
kotor
Rozkręca się
Rozkręca się

Miejscowość: ZACHODNIOPOMORSKIE

JAK UZYSKAć BRZMIENIE

Reklama

Reklama

Postprzez kubamajer » 27 Lis 2007 01:29

Kotor, Google przyjacielem Twym ;). Na ten przykład TO.. I tak dalej..

pozdr
Kuba
Gdyby 5 lat temu ktoś mi powiedział, że będę miał sklep dla zwierzaków,
albo że na poważnie wciągnie mnie tworzenie stron internetowych to bym mu nie uwierzył. Coraz ciekawsze to życie
kubamajer
Site Admin
Site Admin

Miejscowość: nadal Warszawa

Postprzez kotor » 27 Lis 2007 03:07

Witaj Kuba !
To co napisałeś to jest całkiem oczywiste i z tego już korzystałem ale zwróciłem się do ludzi, którzy myślałem że pasjonują się muzyką i mają w tym większe doświadczenie niż ja - szczególnie w korzystaniu z wtyczek vst instrumentów wirtualnych mogących mi w tym pomóc ale na to wygląda że największym moim przyjacielem i doradcą jest - GOOGLE ale jednego nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem "Forum Dyskusyjne Ludzi Pasjonujących Się Muzyką" :wink: Hmm... ale cisza "na forum " to też muzyka
Pozdrawiam
mój sprzęt:
Roland TD-6+zestaw gumowy podstawowy
Yamaha MO 6
kotor
Rozkręca się
Rozkręca się

Miejscowość: ZACHODNIOPOMORSKIE

Re: JAK UZYSKAć BRZMIENIE

Postprzez kubamajer » 27 Lis 2007 20:10

Kotor, nie korzystam z takich brzmień i nie wiem skąd wziąć takie sample. Tak więc pomagam jak mogę..
kotor napisał(a):(...)
Za każdą poradę serdeczne dzięki.
Czy aby na pewno..?

pozdr
Kuba
Gdyby 5 lat temu ktoś mi powiedział, że będę miał sklep dla zwierzaków,
albo że na poważnie wciągnie mnie tworzenie stron internetowych to bym mu nie uwierzył. Coraz ciekawsze to życie
kubamajer
Site Admin
Site Admin

Miejscowość: nadal Warszawa

Wróć do Forum Ogólne PC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników